Eksamen og andre mål

I denne tid hvor mange læser til eksamen - bl.a. begge mine egne børn, kan jeg ikke lade være med at tænke tilbage på dengang jeg selv terpede og havde læseferie. (læseferie ? ret selvmodsigende ord ….)


Specielt husker jeg dengang jeg læste op til eksamen i mundtlig fransk på gymnasiet. 


Af en eller anden grund gik jeg all in på netop den eksamen. Jeg besluttede, at jeg VILLE have en god karakter. 


Så i de 3-5 dage jeg havde, terpede jeg fransk på alle mulige måder. Fra morgen til aften. Jeg læste mine lærebøger grundigt igennem. Gentog for mig selv uden at kigge i bøgerne. Snakkede fransk med mig selv. Til sidst tænkte jeg på fransk, og mon ikke jeg også drømte på fransk ;-) 


Selve eksamen

Selve eksamen husker jeg ikke ret meget af, udover at jeg syntes det gik godt. Til gengæld husker jeg tydeligt, da min fransklærer kom ud fra eksamenslokalet og smilede stort, da hun gav mig karakteren 13 (højeste karakter efter den gamle skala). Jeg blev mildt sagt overrasket og meget glad.  


Det betød resultatet for mig.

Det var den mest fantastiske følelse, jeg havde indeni, og ikke kun pga. selve karakteren, men det den betød for mig:


For mig var det en kæmpe belønning for at gøre en ekstra indsats, og resultatet var alt sliddet værd. Det viste mig også, at det giver pote at holde fokus og koncentration. Jeg følte mig enormt stolt og stærk, for jeg vidste, at det var min egen indsats der havde givet resultat. Jeg havde selv gjort arbejdet, og kunne selv tage hele æren for det.


Hvordan kom jeg i mål ?

Nu kunne det være interessant at vide hvordan jeg kom i mål.


Der var flere elementer, som gjorde, at det var muligt for mig:

Jeg var glad for min festlige fransklærer og hendes undervisning

Jeg kan godt lide at lege med ord og sprog.

Jeg troede på, at det var muligt.


Det passer meget godt med den teori der findes om, hvad der bl. a. skal til, for at du bedst opnår gode resultater.

  1. Du har det sjovt mens du bevæger dig hen imod målet
  2. Du kan mærke, at du gør fremskridt
  3. Du bliver belønnet for din indsats (enten af andre eller dig selv)
  4. Du befinder dig i et kærligt og støttende miljø. 


Eksamen og sundere vaner 

Uanset om du vil opnå en god karakter til eksamen eller slippe 10 kg og holde de sunde vaner, kan du bruge de her principper, for at komme i mål. Jeg tror, at noget af det vigtigste du kan bruge (som mange glemmer) er, at du husker at have det sjovt undervejs, og at vi får kærlig opbakning - både fra dig selv og andre.


Hvis processen føles som surt slid, bliver det en op ad bakke oplevelse, og du har tendens til hurtigere at give op. Det er en af grundene til, at mange slankekure ikke virker i det lange løb. Du kommer til at fokusere mere på afsavn og nye besværlige vaner, end på at gøre processen sjov, let, rar og selvkærlig.


Det er netop det, jeg har fokus på i mine forløb. Her handler det om at genfinde kærligheden og respekten for dig selv og din krop, så det bliver en fornøjelse at give kroppen det den har brug for på en balanceret måde. Med glæde og kærlighed som omdrejningspunkt, bliver rejsen meget lettere, og det bliver lettere at holde de gode vaner resten af livet. 


Hvis du er interesseret i at vide mere om, hvordan jeg hjælper mine klienter med at når deres mål - og holde det - så book en gratis Lettere-nu-samtale, og lad mig vise dig, hvordan du kommer i mål.PS: Efter studentereksamen rejste jeg til Frankrig for at arbejde som au-pair et år. Jeg har stadig et okay ordforråd på fransk ♥